Publicat de: x3m | 09/12/2009

Romtelecom lanseaza Dolce Interactive: televiziune prin linie telefonica (IPTV)

IPTV permite clientilor sa controleze si administreze mai bine continutul TV, prin selectarea si înregistrarea programelor de care sunt interesati. Serviciul de televiziune este livrat pe internet, prin reteaua unui operator, pe baza de abonament.

“Pana acum, televiziunea era un serviciu prin care primeai ceea ce difuza operatorul, furnizorul de programe TV. Astazi, IPTV ofera posibilitatea sa interactionezi mai mult cu serviciul pe care îl doresti si sa îl personalizezi asa cum iti place”, a declarat directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

Dolce Interactiv a fost lansat luni în Bucuresti, Iasi, Constanta, Timisoara, Galati, Cluj Napoca, Craiova, Brasov, Ploiesti si Braila.

Acoperirea, precum si functionalittaile oferite utilizatorilor vor fi treptat extinse în viitor, se mai arata în comunicat.

Continutul TV la cerere va fi disponibil prin intermediul unei biblioteci, iar utilizatorul IPTV poate înregistra mai multe programe în acelasi timp pentru a le viziona ulterior.

Clientii Dolce Interactiv au la dispozitie un portal web prin care vor putea administra propria experienta TV.

Clientii care se aboneaza la Dolce Interactiv vor beneficia de oferta promotionala cu discount de 100% la abonament pana la sfârsitul lunii martie a anului viitor si gratuitate pentru primul receptor fara hard disk.

Preturile pentru receptoarele suplimentare încep de la 99 euro, fara TVA. Pentru a accesa toate functionalitatile serviciului este nevoie de un receptor cu hard disk, disponibil la preturi reduse cu 50%, respectiv 99,5 euro, fara TVA, pentru clienti Clicknet, noteaza Romtelecom în comunicat.

În prezent serviciul este disponibil pentru toti clientii din cele zece orase, calificati din punct de vedere al vitezei. Din punct de vedere tehnic, Dolce Interactiv necesita o linie telefonica fixa si o conexiune de banda larga la internet, cu o capacitate de transfer de minim 8 Mbps.

Televiziunea IP permite vizualizarea unui numar mai mare de canale TV decât cele receptionate prin cablu TV (CATV) sau antene satelit (DTH), o calitate a imaginii si a sunetului superioare si accesarea unor functii precum vizualizarea în reluare a programelor TV din ultimele 24 de ore, ghid electronic al programelor, posibilitatea de a accesa jocuri online sau de a comanda vizualizarea unor anumite filme sau emisiuni TV contra unei taxe (Video on Demand).

Calitatea audio-video a serviciilor IPTV este dependent? de viteza de transfer a datelor, un program cu sunet de înalta definitie si sunet Dolby Digital neputând fi accesat, spre exemplu, printr-o conexiune prin telefonul fix, ci printr-o conexiune prin fibra optica sau alte tehnologii broadband.

Pentru a vizualiza pe televizor programele disponibile prin IPTV utilizatorii au nevoie si de un decodor, la fel ca în cazul antenelor prin satelit.

Sursa: stiri.it

Reclame

Responses

  1. am iptv si e grozav, pe bune


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: