Publicat de: x3m | 29/07/2010

Adresele IP se vor epuiza in mai putin de un an

Ne place sa credem ca Internetul este nemarginit si inepuizabil, dar iata ca expertii in domeniu ne avertizeaza ca in mai putin de un an toate cele 4 miliarde de combinatii pentru adresele Internet Protocol (IP) ar putea fi epuizate.

In actualul sistem denumit IPv4, adresele IP suporta 32 de biti. Insa din cauza numarului foarte mare de aparate electronice care se pot conecta la Internet, din cele patru miliarde de combinatii mai sunt disponibile doar 6%.

In acest sens, cercetatorii lucreaza la o noua infrastuctura, denumita IPv6, care pe langa faptul ca va creste numarul de adrese exponential, va creste si numarul de biti suportat, de la 32 la 128.

Totusi, pana acum s-a dovedit un procedeu greu de implementat.

“Fara IPv6, expansiunea si inovatia Internetului ar putea fi limitate. Intarzierea lansarii IPv6 ar putea afecta munca operatorilor de Internet, a dezvoltatorilor de aplicatii sau a utilizatorilor de pretutindeni,” a afirmat John Curran, CEO la American Registry of Internet Number.

Google este unul dintre cei mai infocati suporteri ai IPv6, sustinand necesitatea implementarii acestei noi versiuni in multe conferinte.

Dificultatea consta insa in determinarea unei intregi planete sa accepte migrarea catre un nou sistem.

Daca va veni intr-adevar ziua in care nu vor mai exista adrese IP disponibile, rezultatele vor fi catastrofale, spun cercetatorii.

Nu numai ca expansiunea Internetului ar fi stopata, dar este posibil ca adresele IP existente sa fie vandute celui care ofera mai mult, creand presiuni si tensiune in intregul Web.

Sursa: hit.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: