Publicat de: x3m | 02/08/2010

Internetului sta in mainile a 7 persoane!

Atunci cand spunem „cheia Internetului” nu ne referim la clasicul obiect pe care il folosim pentru deschiderea usilor, ci la sapte smartcarduri care, folosite impreuna dintr-o locatie securizata pot restarta intregul Internet.

In cazul in care un eveniment catastrofal – cum ar fi un atac terorist – ar putea afecta sau compromite Internetul, intr-un fel sau altul, cele sapte carduri vor putea fi folosite pentru protejarea acestuia, adica a serverelor importante de pe Glob.

Cardurile inteligente sunt detinute, la ora actuala, de sapte persoane din Marea Britanie, Statele Unite, Burkina Faso, Trinidad si Tobago, Canada, China si Cehia. Cardurile nu vor functiona individual ci numai daca cel putin cinci dintre acestea vor fi folosite in acelasi timp dintr-o locatie comuna si complet securizata, aflata in SUA

.

Scopul cardurilor este acela de a opri intregul sistem de date, la nivel mondial, in caz de atac cibernetic sau cataclism si de a-l reporni si reconecta atunci cand va fi cazul.

Cele sapte persoane care au primit „cheia Internetului” au fost alese de catre ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizatie care are acces la sistemele de securitate menite sa protej

Anunțuri

Responses

  1. eu de unde imi ridic cheia ??


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: