Publicat de: x3m | 17/08/2010

De azi economia Chinei e pe locul doi in lume

China a surclasat Japonia in ceea ce priveste dezvoltarea economiei, dupa ce aceasta din urma a trecut printr-o dificila perioada de scaderea a exporturilor de masini si echipamente electronice, cuplata cu o reducere a consumului intern.

In ansamblu, pentru acest an, in Japonia se previzioneaza o crestere economica de 2-3 %, in timp ce economia Chinei creste cu aproximativ 10% pe an.

Pe locul intai se afla SUA, in timp ce Japonia a detinut mult timp locul al doilea, incepand din 1968, cand a depasit Germania de Vest.

Insa economia in expansiune a Chinei a schimbat din nou raportul de forte; diferentele in ceea ce priveste rata cresterii economice au dus, in timp, la micsorarea prapastiei dintre Japonia si China, iar anul acesta, China a depasit Japonia – o performanta uimitoare, daca tinem seama de faptul ca, in urma cu doar 5 ani, produsul intern brut al Chinei era doar jumatate cat cel al Japoniei.

Exista experti care prognozeaza ca, in acest ritm, China ar putea deveni principala economie a lumii, depasind SUA pana in 2030.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: