Publicat de: x3m | 20/08/2010

Viata pe credit

Conform unui calcul facut de Global Footprint Network, dat publicitatii in raportul anual al organizatiei non-guvernamentale, incepand din 21 august si pana la finele anului, populatia de pe Terra va trai pe credit fata de resursele efective ale planetei.

Anul trecut, Earth Overshoot Day a cazut pe 25 septembrie, dar devansarea datei in 2010 nu se datoreaza atat unei scaderi a consumului, cat unei precedente supra-evaluari a productivitatii padurilor si a pasunilor: in fapt, „bugetul ecologic” al Terrei s-a epuizat dupa doar noua luni.

Pentru inversarea acestei tendinte ar fi nevoie de o scadere a populatiei mondiale, o strategie care incepe sa aiba tot mai multi sustinatori printre expertii in demografie si ecologisti, si la ONU. „Oamenii cred ca ar fi un lucru teribil, dar in fapt, o scadere a populatiei la nivel mondial s-ar traduce intr-un avantaj economic.

Este insa vorba despre o decizie, si nu sunt semne ca ar putea fi luata”, a comentat Mathis Wackernagel, presedintele Global Footprint Network.

Sursa: La Stampa

Reclame

Responses

  1. Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si http://www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea „Parteneri”,eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului http://www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul „jocuri noi”

    P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

    alina2006sm@yahoo.com

  2. Cert este o aberatie si nu poate fii sustinuta decat de niste … paranoici si niste dezechilibrati mental … Dupa cum ”evoluam” noi ”ROMANIA”sunt sigur ca suntem deja prima natie PLANETARA care o si aplicam in 2010 … suntem inapoiati din toate punctele de vedere daca acceptam doar si numai nivelul de PROPUNERE …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: