Publicat de: x3m | 13/10/2010

Terra se usuca intr-un mod alarmant

Circuitul apei in natura se pierde, este anuntul soc facut de cercetatorii americani de la Universitatea din Oregon.
.
.
Daca, in mod normal, circa 60% dintre precipitatiile cazute intr-un an se intorceau in atmosfera, lucrurile par sa se schimbe odata cu accelerarea procesului de incalzire globala, iar acest lucru este cat se poate de vizibil in emisfera sudica, declara aceiasi cercetatori.

Un studiu efectuat de acestia, studiu care are in vedere schimbarile climatice din ultimii 30 de ani, arata ca procesul de evaporare a apei s-a accelerat, in timp ce ploile, cel putin in emisfera sudica, s-au imputinat simtitor. Suprafete largi din sud-estul Asiei, mare parte din Australia, centrul Indiei, America de Sud si o parte a Indoneziei sufera de pe urma secetelor severe.

Procesul pare sa se accelereze si lasa impresia ca nu mai poate fi oprit. „Este pentru prima data cand un studiu global de acest gen este realizat. Inca din anul 1998 procesul de evaporare a apei s-a accelerat simtitor, iar solurile devin din ce in ce mai aride. Este un moment critic in istoria planetei si trebuie sa recunoastem ca nu stim inca toti factorii care genereaza acest proces”, sustine Beverly Law, profesor in cadrul Universitatii din Oregon.

Sursa: DailyGalaxy via descopera.ro

Reclame

Responses

  1. In Spania ploua cam rar, iar pamantul este uscat, daca incerci sa faci un sant fie cu picamaru fie cu tarnacopul ai impresia ca dai in placa de ciment. Cu tarnacopul nu ai nici o sansa daca nu a plouat cateva zile la rand…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: