Publicat de: x3m | 16/10/2010

Care e cea mai urata zi a saptamanii?

Traditional, lunea e considerata ziua cea mai detestabila din saptamana, dar un studiu recent arata ca, de fapt, cel mai rau si mai rau ne simtim martea.

Oamenii sunt, in general, cel mai bine dispusi sambata, buna dispozitie prelungindu-se si in ziua urmatoare, duminica, arata studiul realizat de cercetatorii de la Facultatea de Stiinte Economice din Londra, Marea Britanie.

Sentimentul de multumire descreste in intensitate odata cu reinceperea lucrului, in ziua de luni, insa atinge cel mai scazut nivel abia marti.

Se pare ca, in ziua de luni, urme ale bunei-dispozitii din timpul week-end-ului inca mai persista, insa ziua urmatoare, marti, e o zi de lucru „plina”, iar week-end-ul urmator e inca departe, ceea ce face ca acesta zi sa fie perceputa ca foarte dezagreabila.

Cercetatorii au folosit o aplicatie pentru iPhone, numita Mappiness, pentru a inregistra dispozitia a 22.000 de participanti la studiu, timp de doua luni.

Datele au fost colectate trimitand participantilor alerte pe telefonul mobil, de doua ori pe zi, fiind intrebati cum se simt, cu cine sunt, ce fac si unde se afla.

Cu ajutorul sistemelor de navigatie prin satelit, respondentii au fost localizati cu precizie, cercetatorii dorind sa afle unde se gasesc cei mai multumiti britanici.

Pe locul intai in ceea ce priveste starea de bine a locuitorilor s-au situat, in general, orasele mici aflate la malul marii, in vreme ce locuitorii Londrei s-au dovedit mult mai prost-dispusi.

Sursa: descopera.ro

Anunțuri

Responses

  1. pt mine tot lunea ramanea cea mai nasoala zi din saptamana:))
    >:D<
    hugs:*


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: