Publicat de: x3m | 22/04/2013

Cenzurarea internetului – STOP C.I.S.P.A.

stop_cispa_616

government_afraid_616

Proiectul Legii de Colaborare şi Protecţie în domeniul Cyber-Securităţii (CISPA), reprezintă o nouă ameninţare la adresa internetului liber din prezent, susţin criticii săi, care îl compară cu la fel de controversatele proiecte de lege PIPA şi SOPA, a căror implementare a fost amânată de congresul american.

Controversatul proiect de lege american „va permite împărtăşirea de informaţii privind cyber-securitatea între diverse servicii de informaţii din Statele Unite”. FBI va putea cere furnizorilor de servicii de internet informaţii despre utilizatorii de internet fără să aibă nevoie de un mandat, cât timp acţiunile se vor desfăşura în numele „cyber-securităţii”.

Mai mult, legea le va permite companiilor să monitorizeze şi să cenzureze comunicaţiile pe internet sub pretextul încălcării drepturilor de autor, atrage atenţia Electronic Frontier Foundation.

De asemenea, site-uri precum WikiLeaks, care publică informaţii secrete „scurse” din interiorul unor agenţii gurvernamentale, vor avea de suferit din cauza CISPA, scrie examiner.com.

Criticii proiectului de lege susţin că legislaţia americană actuală este atât de vagă încât aproape orice activitate pe internet ar putea fi monitorizată sau cenzurată în numele cyber-securităţii.

Mai multe informatii despre  C.I.S.P.A. gasesti aici

Participa si tu in greva internetului si inscrie-te aici

Semneaza petitia online:

petition

.

Sursa: realitatea.net


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: